Tuesday, December 5, 2017

ၾကက္ဥ ဟိုမုန္းေဆးရည္ျပဳလုပ္နည္း

ရာသီမဟုတ္ခ်ိန္မွာ အသီးေတြကို သီးနိုင္ဖို႔အတြက္ ၾကက္ဥဟိုမုန္းေဆးရည္ ဘယ္လိုလုပ္လည္းဆိုတာကို ျပေပးသြားမွာျဖစ္ပါတယ္။ BBC ဦးဝင္းျမင္ရဲ ၾကက္ဥဟိုမုန္းေဆးရည္လုပ္နည္းေလးျဖစ္ပဲျဖစ္ပါတယ္။

လုပ္နည္းေလးကေတာ့ ၾကက္ဥခြံေရာ အသားပါ ၁ပိႆ      ာ၊ သၾကား ၁ပိႆ      ာ၊ ႏြားနို႔ ၁ပုလင္းခြဲ၊ ပုဇြန္ေျခာက္ ၃၀သား၊ အုန္းရည္အရည္ ၂ပုလင္း၊ ဆန္ေဆးရည္ ၂ပုလင္း၊ အုန္းနို႔ ၁ပုလင္းခြဲ၊ ပဲေစ့ အေညွာက္ေပါက္စ အစိတ္သား၊ မံုလာဥ ၅၀သား၊။


ပဲေစအေညွာက္ပါက္ဆိုတာကေတာ့ ပဲတီစိမ္းကို ေရစိမ္ျပီး အေညွာက္ေပါက္စပဲေစ့ကိုရပါလိမ္မယ္။
အဲဒါအားလံုးကို ေဖ်ာ္ရည္ၾကိတ္စက္နဲ႔ ၾကိတ္ေခ်လိုပဲျဖစ္ျဖစ္ ေထာင္းေျချပီးေတာ့ပဲျဖစ္ျဖစ္ ျပဳလုပ္နိုင္ပါတယ္။ၾကိတ္စက္နဲ႔ၾကိတ္တဲ့အခါမွာ ေရကိုမသံုးပဲ အုန္းရည္၊ နို႔ရည္၊ ဆန္ေဆးရည္တို႔ိကို ေရာျပီးၾကတ္ယူရပါမယ္။

အမႈန္႔က ၁၀သား၊ ဂလူးကိုစ့္မႈန္ပက ၁၀သား၊ ဟူးမစ္လို႔ေခၚတဲ့ ေက်ာက္မီးေသြးနဲ႔ဖန္ရည္အမႈန္႔ေရာက်ဳိထားတဲ ေဆးမႈန္က ၂၅သား၊ (ဝယ္မရရင္ မထည့္လည္းျဖစ္ပါတယ္။ သူက မိုလီကြန္းေတြကို အနုစိတ္ျဖစ္ျပီးေပ်ာ္ဝင္မႈအားေကာင္းေအာင္လုပ္ေပးတာျဖစ္ပါတယ္။)

အဲဒါေတြအားလံုးကို ပံုးတစ္ပံုးမွာထည့္ျပီး ၃လသိပ္ထားလိုက္ပါ။ ၆လဆိုရင္ပိုေကာင္းပါတယ္။ ၁နွစ္အျပည့္ဆိုရင္ပိုေကာင္းပါတယ္။ ၾကာခ်ိန္မ်ားေလ ပိုေကာင္းေလ သေဘာမ်ိဳးေပါ့။ အမ်ားနဲ႔လုပ္မယ္ဆိုရင္ေတာ့ တစ္မ်ဳိးကို တစ္ပံုးဆီခြဲလုပ္ထားျပီးေနာက္မွာလာေရာသံုးတာက ပိုေကာင္းပါတယ္။

အခ်ဳိးအစားကေတာ့ ၃ခ်ဳိးတစ္ခ်ဳိးျဖစ္ပါတယ္၊ ေျပာခဲ့တဲ့အရာေတြက ၃ဆဆိုရင္ သၾကားကတစ္ဆျဖစ္ပါတယ္။  ၾကက္ဥကေတာ့ တစ္ဆကို အခ်ဳိက တစ္ဆနဲ႔ပံုးထဲမွာသိပ္ထားရပါမယ္။
ေျမၾကီး (အပင္ရင္း) တြင္ ပတ္ဖ်န္းရန္၊ ( ၁၅ရက္တစ္ခါ) အရြတ္ကိုပက္ဖ်န္းရန္ ၾကက္ဥေဟာ္မုန္းေဆးရည္ ၃၀၀စီစီကို ေရလီတာ ၂၀၀နွင့္ ပက္ဖ်န္းရန္ျဖစ္ပါတယ္၊ ( ၁၀ရက္တစ္ခါ)



Credit to Win Myint IQwin Form

No comments:

Post a Comment